22. března 2010

Guláš na tmavým pivu

600 g hovězího předního masa bez kosti, 1-2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml tmavého piva,1 lžíce hladké mouky,majoránka, 2-3 stroužky česneku, 2 velké cibule, 3 lžíce sádla,mletý pepř a kmín,sůl, 1 lžička sladké papriky, 2 vařená vejce, 4 lžíce strouhaného křenu
Očištěné, na kostky nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme a opepříme, přidáme plátky cibule a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou, přimícháme rajský protlak, kmín, zalijeme pivem a vodou a pod pokličkou dusíme do měkka . Maso vybereme a základ zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, dobře prošleháme a vaříme 30 minut. Dochutíme utřeným česnekem, solí a rozemnutou majoránkou. Maso dáme zpět a ještě prohřejeme. Před podáváním jednotlivé porce posypeme křenem, poklademe plátky vejce a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat