Sušené hríby namočíme do čtvrt l vlažnej vody - najlepšie na celú noc. V hrnci zohrejeme masť a opečieme na nej nakrájané mäso s olúpanou cibuľkou,dochutíme soľou a korením. K mäsu pridáme hríby aj s vodou v ktojej sa močili.Prilejeme půl l.vody, privedieme k varu a dusíme asi 1 a půl hod.Podľa potreby podlievame vodou. Šampióny pokrájame na polky alebo štvrtky.Kuriatka ponecháme vcelku. Paradajky nakrájame na osminky a odstránime zrniečka. Na panvičke zohrejeme maslo a huby v ňom prudko opečieme,pridáme paradajky a niekoľko minút podusíme.Túto zmes primiešame asi 15 min. pred koncom varenia do guláša. Smotanu rozmiešame s múkou,vmiešame do guláša a krátko povaríme. Naposledy dochutíme soľou, korením. Hotové posypeme najemno posekanou Petržlenovou vňaťou. Podávame so žemľovou knedľou, zemiakmi alebo chlebom.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2010
Guláš se smetanou a houbami
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat