22. března 2010

Guláš se smetanou a houbami

25 g sušené hríby, 200 g šalotka - môžu byť mladé cibuľky, 30 g masti, 1 kg bravčové mäso, 250 g šampióny, 250 g čerstvých alebo naložených kuriatok, 4 paradajky, 10 g masla alebo Hery, 200 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice hladkej múky, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, biele korenie
Sušené hríby namočíme do čtvrt l vlažnej vody - najlepšie na celú noc. V hrnci zohrejeme masť a opečieme na nej nakrájané mäso s olúpanou cibuľkou,dochutíme soľou a korením. K mäsu pridáme hríby aj s vodou v ktojej sa močili.Prilejeme půl l.vody, privedieme k varu a dusíme asi 1 a půl hod.Podľa potreby podlievame vodou. Šampióny pokrájame na polky alebo štvrtky.Kuriatka ponecháme vcelku. Paradajky nakrájame na osminky a odstránime zrniečka. Na panvičke zohrejeme maslo a huby v ňom prudko opečieme,pridáme paradajky a niekoľko minút podusíme.Túto zmes primiešame asi 15 min. pred koncom varenia do guláša. Smotanu rozmiešame s múkou,vmiešame do guláša a krátko povaríme. Naposledy dochutíme soľou, korením. Hotové posypeme najemno posekanou Petržlenovou vňaťou. Podávame so žemľovou knedľou, zemiakmi alebo chlebom.

Žádné komentáře:

Okomentovat