23. března 2010

Bramborový guláš s klobásou

400 g žluté papriky, 1 lilek, 2 cukety, 400 g brambor, 400 g cibule, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 850 ml rajčat/plechovka/, 250 ml vývaru, sůl, pepř, 4 klobásy, 1 lžíce sekané bazalky
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Brambory a cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na kostičky velké asi 4 cm.Na oleji opečeme dozlatova cibuli. Přidáme zeleninu a další 3 minuty vše restujeme. Oloupeme česnek, prolisujeme ho a přidáme spolu s bramborami k zelenině. Rajčata z plechovky dáme i se šťávou, vývarem, solí a pepřem k pokrmu a 25 minut vše povaříme.Klobásu přidáme na 5 minut před koncem vaření. Guláš okořeníme, zjemníme bazalkou a několika bazalkovými lístky ozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat