23. března 2010

Univerzální guláš

1 kg vepřový oříšek nebo kýta ,2 střední cibule, olej, mletá paprika, kečup /ostrý, česnekový nebo normální/, masox, sůl, pepř, bramborová kaše v prášku, majoránka, tatarská omáčka - podle chuti i s feferony
Zvolený druh masa nakrájený na kostičky vložíme na oleji osmaženou cibulku, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme cca 2 dl kečupu. Mícháme a když se začne směs chytat ke dnu nádoby (nepálit), zalijeme horkým vývarem z masoxu. Přisolíme, opepříme. Maso se vaří do měkka (doba podle druhu použitého masa). Ke konci zahustíme bramborovou kaší v prášku a přidáme majoránku.Asi dvě-tři minuty dovaříme. Na talíř s omáčkou dáme jednu lžíci tatarské omáčky. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat