22. března 2010

Guláš z kynutou smetanou

4 lžíce vepřového sádla, 600 g hovézího masa, 500 g cibule, 1 lžička soli,1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 špetka česneku v prášku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/8 l vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hladké mouky, 3/8 l kysané smetany
Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem.Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání. Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo,přidejte k masu a nechte 5 minut osmahnout do světléhněda. Přidejte koření,vývar,ocet a snížte teplotu. Kastrol přiklopte pokličkou,maso duste do měkka, občas zamíchejte. Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky. Guláš dochuťte, před servírováním polejte hustou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat