26. března 2010

Penne s barevnou zeleninou

4 stroužka česneku, 1 červená cibule, 2 žluté papriky, 2 červené papriky, 4 rajčata, 2 cukety, 1 svazek čerstvé bazalky, 3 lžíce olivového oleje, 100 g černých vypeckovaných oliv, 400 g penne (nebo jiných těstovin), sůl, pepř
Zeleninu očistíme, případně oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, stroužky česneku nasekáme nadrobno. Rajčata rozčtvrtíme a cukety nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Opláchneme snítky bazalky a otrháme lístečky. Ve vyšší pánvi rozpálíme olivový olej,na němž podusíme cibulku a česnek. Pak přisypeme do pánve rajčata, papriky a cukety a vše přibližně dvě minuty zprudka restujeme. Nakonec přidáme pokrájené, vypeckované černé olivy a na prudším ohni tuto směs asi deset minut dusíme. Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny "na skus", pak je scedíme, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zeleninovou směs podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec promícháme těstoviny s horkou zeleninovou směsí, bohatě ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat