23. března 2010

Fazolový guláš z bilých fazolí

300 g bílých fazolí, 150 g uzeného bůčku nebo klobásy, 2 lžíce oleje, 1-2 cibule, 1 lžíce hladké mouky,2 zelené papriky, 4 rajčata, mletá červená paprika, sůl, česnek, 2-3 lžíce rajčatového protlaku
Přes noc namočené fazole dáme vařit, přidáme k nim na malé kostky nakrájené syrové uzené maso a společně vaříme. Když je obojí měkké, přidáme nadrobno nakrájenou zelenou papriku a rajčata a za chvíli zahustíme růžovou cibulovou jíškou, přidáme podle chuti sůl, utřený česnek, rajčatový protlak a ještě chvíli povaříme. Před podáním můžeme do jídla přidat 2-3 lžice smetany. Podávame s chlebem nebo s vařenými bramborami. Dobu úpravy skrátíme vařením v tlakovém hrnci.

Žádné komentáře:

Okomentovat