23. března 2010

Pivní guláš s kukuřicí

50 g anglické slaniny, 2 lžice oleje, 2 velké cibule, 2 strúžiky česneku, 250 g slovenského salámu, 1 lžice sladké papriky, 400 ml světlého piva, 750 g brambor, 4 rajčata, sůl, pepř, majoránka, 200 g sterilované kukuřice, petrželka, chleba
Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme na kostky pokrájený salám a společně opečeme. Zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme pivem a chvíli podusíme. Přidáme na kostky pokrájené brambory a plátky rajčat, osolíme, okořeníme a za občasného podlévání dusíme do měkka. Nakonec přidáme scezenou kukuřici a nasekanou petrželku a ještě krátce prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat