23. března 2010

Jihočeský guláš

200 g předního hovězího masa, 200 g vykostěného vepřového plecka, 20 g sádla, 120 g cibule,20 g hladké mouky, 200 g leča, lžička papriky, 2 lžíce červeného vína, pepř, sůl
Na polovině sádla do růžova osmažíme kolečka cibule, která pak zaprášíme mletou paprikou. Přidáme kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě. Když je poloměkké, přidáme kostky vepřového masa. Trochu podlijeme horkou vodou a dusíme, až je obojí maso téměř měkké. Ze zbývajícího sádla a mouky uděláme jíšku, kterou guláš zahustíme. Pak ho znovu provaříme a přidáme lečo. Ochutíme červeným vínem, podle chuti připepříme a dosolíme. Podáváme s brambory nebo dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat