23. března 2010

Guláš se žampiony

600 g vepřového masa z kýty, mletý pepř, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 70 g anglické slaniny, 2 cibule,
mletá sladká paprika, 3 dl vývaru (z masa či masoxu), 200 g žampionů, 1 lžička másla, 4 nožičky klobásy, trochu tuku  na opečení
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější nudličky, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na nakrájené a rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme nakrájené maso, osmahneme, poprášíme paprikou, podlijeme vývarem a podusíme. Očištěné a na plátky pokrájené žampiony podusíme na másle. Vložíme je do guláše a společně krátce povaříme. Nakonec na tuku opečeme ozdobně naříznutou klobásu. Každou porci guláše ozdobíme opečenou klobásou a podáváme se smaženými hranolky, opékanými brambory nebo dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat