300 g uvařených sójových bobů, 150 g rýže, 200 g konzervované kukuřice,500 g brokolice, cibule, lžička kari koření, asi 400 ml zeleninového vývaru (i z kostky), 2 vejce, 200 ml mléka, 50 g tvrdého strouhaného sýra, lžíce oleje, olej na vymazání mísy, sůl, pepř
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rýži a necháme ji osmahnout. Pak ji zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme doměkka. Na růžičky rozebranou brokolici také uvaříme téměř doměkka v mírně osolené vodě, pak ji scedíme. Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu uvařené rýže, vrstvu uvařených sójových bobů smíchaných se scezenou kukuřicí, růžičky brokolice a takto pokračujeme do spotřebování surovin. Směs zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, strouhaným sýrem, ochucenými solí, kari kořením a pepřem a v horké troubě zapékáme asi 25–30 minut dorůžova.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat