2 kostky bujon, lžíce hladká mouka, dle chuti: mletý černý pepř, sůl, 3 - 4 lžic citronová šťáva, 0,5 celer, 500 g čočka, lžíce olej, kelímek zakysaná smetana, cibule, dle chuti: zelená petrželka, 1 - 2 mrkev
Předem namočenou čočku v použité vodě uvaříme do poloměkka se dvěma kostkami bujonu. Mezitím si očistíme mrkev a celer a oboje nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k čočce. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a zaprášíme ji hladkou moukou. Z čočky podle potřeby slijeme přebytečnou vodu a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Čočku ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a provaříme. Před dokončením varu přidáme sekanou zelenou petrželku a zakysanou smetanu. Kdo se neobejde bez masa, může do čočky přidat kolečka opečené klobásy nebo uzenou krkovici.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat