50 dkg čočky, 3 cibule, trochu oleje, 1,3 l vody, lžička koření Garam masála, 2 lžičky soli, 4 lžíce strouhaného kokosu
jíška : 3 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky
na dochucení: 4 lžíce octa, 3 lžíce cukru
Přebranou čočku propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme bobtnat přes noc.Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme koření a za stálého míchání smažíme do růžova. Přidáme namočenou čočku i s vodou, ve které se čočka koupala.Zasypeme kokosem, osolíme, promícháme a vaříme na mírném plaménku do změknutí (asi 15 - 20 min). Měkkou čočku zahustíme jíškou dochutíme octem a cukrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat