Fazole opláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, vaříme asi hodinu na mírném ohni, slijeme a necháme okapat. Mezitím rozpustíme na pánvi na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme osolené řízky a opékáme z každé strany asi 5 minut. Maso vyjmeme a ve stejné pánvi restujeme dalších 5 minut fazole. Znovu vložíme maso a ještě dusíme společně 5 minut. Podáváme sypané paprikou a petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
1. února 2017
Vepřové na fazolích
8 vepřových řízků, 400 g bílých fazolí, 150 g slaniny, petrželku, sůl, špetku mleté papriky, bobkový list
Fazole opláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, vaříme asi hodinu na mírném ohni, slijeme a necháme okapat. Mezitím rozpustíme na pánvi na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme osolené řízky a opékáme z každé strany asi 5 minut. Maso vyjmeme a ve stejné pánvi restujeme dalších 5 minut fazole. Znovu vložíme maso a ještě dusíme společně 5 minut. Podáváme sypané paprikou a petrželkou.
Fazole opláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, vaříme asi hodinu na mírném ohni, slijeme a necháme okapat. Mezitím rozpustíme na pánvi na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme osolené řízky a opékáme z každé strany asi 5 minut. Maso vyjmeme a ve stejné pánvi restujeme dalších 5 minut fazole. Znovu vložíme maso a ještě dusíme společně 5 minut. Podáváme sypané paprikou a petrželkou.
31. ledna 2017
Vepřové řízky na hrášku
4 vepřové řízky, lžíci hladké mouky, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 0,15 l 12% smetany, vegetu, 400 g sterilovaného hrášku
Řízky nakrojíme po obvodu na několika místech, osolíme, opepříme, poprášíme po obou stranách moukou a opečeme na oleji v tlakovém hrnci. Osmažené řízky zalijeme 2 dl vody a přivedeme k varu. Hrnec uzavřeme a dusíme 20 minut. Měkké řízky vyjmeme a šťávu vydusíme do tuku a dočervena. Zaprášíme lžičkou mouky, osmahneme a zalijeme smetanou a několika lžícemi vody. Přidáme vegetu a za stálého míchání připečenou šťávu odvaříme. Do omáčky vmícháme hrášek,vložíme řízky a krátce podusíme.
Řízky nakrojíme po obvodu na několika místech, osolíme, opepříme, poprášíme po obou stranách moukou a opečeme na oleji v tlakovém hrnci. Osmažené řízky zalijeme 2 dl vody a přivedeme k varu. Hrnec uzavřeme a dusíme 20 minut. Měkké řízky vyjmeme a šťávu vydusíme do tuku a dočervena. Zaprášíme lžičkou mouky, osmahneme a zalijeme smetanou a několika lžícemi vody. Přidáme vegetu a za stálého míchání připečenou šťávu odvaříme. Do omáčky vmícháme hrášek,vložíme řízky a krátce podusíme.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)