100 g bílých fazolí, 100 g tmavých fazolí, 250 g rýže parboiled, cibule, malá plechovka sterilovaného hrášku, stroužek česneku, 0,5 lžičky mletého kmínu, sůl
Fazole namočíme společně do studené vody na několik hodin, nejlépe přes noc. Pak vodu slijeme a fazole uvaříme spolu ve vodě čerstvé. Dáme vařit rýži do dvojnásobného množství osolené vody.Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mletý kmín, prolisovaný česnek a přidáme uvařenou rýži. Vmícháme také hotové fazole a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek a už ho jen chvilku prohřejeme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat