250 g pórek, 2 vejce, lžička mletá sladká paprika, 500 g cibule, 2 lžíce mouka, 250 g fazole, dle chuti: petrželka, dle chuti: sůl, podle potřeby olej
Předem namočené fazole dáme vařit, když přejdou varem, slijeme z nich vodu a nalijeme čerstvou horkou vodu a dovaříme doměkka. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, osolíme ji a osmahneme na polovině oleje. Do osmahlé cibule přidáme část mleté papriky a část nasekané petrželky a odstavíme. Pórek zbavíme tmavších zelených částí, nakrájíme jej na kousky a opékáme na druhé polovině oleje. Když je napůl měkký, přidáme mouku, promícháme a opékáme dál. Nakonec přidáme zbylou papriku a petrželku. Doměkka uvařené fazole scedíme, přisypeme k pórku a mícháme, aby se fazole rozmačkaly na kaši. Směs necháme zchladnout, rozklepneme do ní vejce, promícháme a vytvoříme malé karbanátky o velikosti menšího vejce a necháme je stát. Pak do kastrolu (zapékací mísy) s osmaženou cibulí přilijeme trochu vody, provaříme, navrch naskládáme karbanátky a vložíme asi na 10 minut do předehřáté trouby a zapečeme při 200 °C.
Karbanátky z fazolí a póru podáváme s vařenými brambory.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat