250 g sušených červených paprik, 250 g fazolí, 250 g cibule, 250 g oleje, máta peprná, pepř, sůl, mletá sladká paprika, voda nebo lák s kysaného zelí
Sušené papriky zalijeme vařící vodou, aby změkly, potom z nich opatrně odstraníme stonky a semínka. Fazole zalijeme osolenou vařící vodou a necháme bobtnat. Potom je nahrubo rozdrtíme. Cibuli drobně nasekáme, zpěníme na oleji, přidáme červenou papriku a nasekanou mátu a zalijeme tím nabobnalé fazole. Vše dobře promícháme a směsí naplníme papriky. Narovnáme je do kastrolu, zalijeme horkou vodou nebo lákem z kysaného zelí a vaříme zvolna do měkka. Nakonec můžeme pokrm zapéct v troubě. Podáváme studené.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat