300 g fazolí, 100 g černých vypeckovaných oliv, olivový olej, větší cibule, 1 červená paprika, 3 stroužky česneku, lžička nakrájené chilli papričky, sůl, rajče na ozdobu
Přes noc namočíme fazole do studené vody a druhý den je uvaříme ve stejné vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme olivový olej, cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmažíme. Přidáme ještě na malé kostky nakrájené papriky a chvíli podusíme. Potom přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, olivy, chilli a opečeme asi 5 minut. Do této směsi vmícháme uvařené fazole, osolíme a podusíme asi pět minut. Podáváme ozdobené nakrájenými čerstvými rajčaty.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat