100 g sójových kostek, 2 mrkve, 200 g rýže, špetka soli, špetka indického kari, hovězí bujón, kávová lžička mleté papriky, plévková lžíce kečupu, 50 g strouhaného sýra, 100 g krájeného pórku,100 g kysaného zelí
Rýži dáme vařit s kořením (sůl/bujón, kari). Sójové kostky necháme 15 minut vařit ve vodě s bujónem a přidáme na kostky nakrájenou mrkev. Necháme 10 minut vařit. Občas zamícháme. Všechna voda se nesmí vyvařit aby jídlo se nespálilo. Až mrkev změkne, je pokrm hotov. Můžeme pak přidat kysané zelí, koření (papriku), kečup. Rýži servírujeme dokola kolem talíře a uprostřed uděláme důlek na masovou směs.Můžeme posypat sýrem a kolečky pórku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat