100 g bílých fazolí, 100 g červených fazolí, 100 g strakatých fazolí, 120 g rýže parboiled, cibule, stroužek česneku, sůl, olej, majoránka, kousek másla
Všechny tři druhy fazole nasypeme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme namočené nejlépe přes noc. Další den je slijeme, propláchneme, zalijeme novou vodou a uvaříme bez soli doměkka. Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody. Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme měkké fazole, uvařenou rýži a pro zjemnění vmícháme kousek másla. Přidáme majoránku a osolíme podle chuti.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat