30 dkg červené čočky, 2 lžíce másla, dle chuti: sůl a pepř, kostka bazalka-tymián Maggi, 2 hrnky vody, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce rybízového džemu, šťáva z citronu, lžíce čerstvé bazalky, cibule
Na horkém másle orestujeme propláchnutou červenou čočku, nadrobíme Maggi kostku bylinek, zalijeme vodou, lze i mlékem.Dle zvyku okořeníme pepřem a osolíme. Pod pokličkou dusíme cca 10 min. Poté do čočky vmícháme ve smetaně rozmíchaný džem (nejlépe s kousky celých kuliček rybízu, ani nevím, kde jsem koupila - možná Lidl, ale fakt nevím) a ještě chvilku dusíme do změknutí čočky.Mezitím jsme si stačili oloupat cibuli, kterou jsme si ještě na nějakém omastku osmažili do hezké hnědé a osmaženou nechali vykapat na ubrousku a tak jsme si to hezky připravili "napak".Mezitím je čočka měkká, tak už ji jen dochutíme citrónovou šťávou a nasekanou bazalkou. Hotovou čočku posypeme osmaženou cibulí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat