250 g cizrny, dle chuti: kost od uzeného masa nebo kůže ze špeku (slaniny), 4 rajčata, 4 sušená rajčata v oleji, cibule, 2 lžíce kaparů, 2 stroužky česneku, 2 natvrdo uvařená vejce, svazek petrželky (hladkolisté), 2 lžíce vinného octa, 5 lžic olivového oleje, bobkový list, dle chuti: sůl a pepř
Cizrnu namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme, k cizrně přidáme bobkový list a kost od šunky nebo špekovou kůži, zalijeme čistou vodou a pod pokličkou vaříme nejméně hodinu doměkka. Podle potřeby doléváme vodu. Uvařenou cizrnu scedíme, ale uschováme si trochu vývaru. Bobkový list i kost či kůži vyhodíme.Z uvařených vajec vyloupneme žloutky, vidličkou je rozmačkáme, přidáme ocet a utřeme dohladka. Přidáme olej, pepř a trochu vývaru (asi 3-4 lžíce). Do směsi prolisujeme česnek, promícháme a poté přidáme nadrobno nasekané bílky, spařená, oloupaná a semínek zbavená nasekaná rajčata, jemně nakrájenou cibuli, kousky sušených rajčat, kapary a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno promísíme, smícháme s vařenou cizrnou, opepříme a osolíme. Necháme nejméně 2 hodiny uležet a případně dochutíme solí a pepřem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat