80 g pekingského sojového masa, banán, 100 g ananasového kompotu, 100 g broskvového kompotu, 100 ml dezertního vína, 100 ml sojové omáčky, 3 lžíce oleje, pórek, vejce, 2 lžíce solamylu, 50 g pražených mandlí, kari koření, máslo
Kostky pekingského masa přelijeme vařící vodou, do které jsme přidali polovinu sojové omáčky a čtvrt lžičky kari koření. Necháme je bobtnat asi 20 minut. Potom vodu slijeme, kostky ještě zlehka vymačkáme a necháme vychladnout. Do misky dáme lžíci solamylu a dvě lžíce vody, promícháme a vmícháme ještě celé vejce. Do této směsi dáme kostky pekingského masa, promícháme a necháme odležet hodinu i více. Lze také zakrýt celou misku mikrotenovým sáčkem a nechat třeba přes noc v ledničce. Před vlastním opékáním naloženého masa si připravíme zálivku ze 100 ml vody, zbylé sojové omáčky, dezertního vína a 100 ml kompotové šťávy. Do těchto tekutin přidáme solamyl rozmíchaný ve 100 ml vody, promísíme, přivedeme do varu a krátce povaříme.Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj naložené maso a opečeme dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájený banán, pórek a ještě chvíli opékáme. Když je banán rozpečený, přidáme kari, kompotované ovoce a zalijeme zálivkou. Krátce vše povaříme a zjemníme kouskem másla. Podáváme s rýží posypanou na plátky nakrájenými a opraženými mandlemi.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat