250 g čočky, 150 g jáhel, cibule, 2 stroužky česneku, 60 g sádla, 3 zrnka nového koření, majoránka, pepř, sůl
Čočku vypereme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak ji v téže vodě bez soli uvaříme do poloměkka. Přebrané jáhly dvakrát spaříme, s novým kořením přidáme k čočce a uvaříme doměkka. Odstavíme, okořeníme a osolíme. Smícháme s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, sádlem, z něhož část použijeme na vymazání pekáče. Hmotu do něj nalijeme a dáme zapéci na 20-30 minut do trouby. Podáváme s chlebem nebo bramborami a nakládanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu. Chutná a voní jako opravdový prejt.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat