lžíce francouzská hořčice, 3 stroužky česnek, bobkový list, 2 - 3 ks mrkev, 2 lžíce červený vinný ocet, 3 lžíce olej, 200 g sterilované červené fazole, 0,5 l zeleninový vývar, plechovka rajský protlak, 3 jablka, podle chuti: mletý černý pepř, sůl
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Polovinu oleje rozehřejeme a jablka a mrkev asi 5 minut restujeme. Fazole propláchneme studenou vodou a necháme na sítu odkapat. Česnek a cibule oloupeme a nasekáme najemno. Na druhé polovině oleje obojí zesklovatíme, přidáme bobkový list, přidáme fazole, chviličku opražíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, přimícháme hořčici, ocet, rajský protlak, dušené jablka a mrkev a podle chuti okořeníme. Vše přendáme do zapékací misky a zapékáme 25 až 30 minut v předehřáté troubě.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat