250 g pohanky, 4 mrkve, 0,5 pórku, měnší celer, lžíce olivového oleje, špetka soli, 0,5 kávové lžičky kurkumy, kávová lžička čertvého zázvoru
V hrnci si uvaříme pohanku a scedíme. Na olivovém oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek a nastrouhaný čerstvý zázvor, pak přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a celer. Celé to osmahneme na pánvi, podlijeme vodou podle potřeby, aby jsme to nepřipálili a když zelenina změkne a krásně zavoní přidáme uvařenou pohanku, trochu soli a špetku kurkumy a celé to promícháme a prohřejeme. Na talíře připravíme pohanku do kopečků, které vytvoříme pomocí naběračky a podáváme se zeleninovou oblohou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat