400 g cizrny, kostka masového vývaru, 2 snítky tymiánu, svazek rukoly příp. petrželky, cibule, stroužek česneku, 3 vejce nebo vaječná náhražka, dle chuti sůl a pepř, 0,5 lžičky karí, 150 g másla, šťáva z citronu
Cizrnu máčíme asi 8 hodin v 750 ml vody. Poté vaříme v 500 ml vody, v níž byla cizrna namočena, s kostkou vývaru asi 1 hodinu. Omytý tymián osušíme. Rukolu omyjeme a očistíme. Polovinu rukoly a tymián jemně posekáme. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Cizrnu s vývarem, vejci nebo vaječnou náhražkou, sekanou rukolou a tymiánem rozmixujeme. Vmícháme cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a ochutíme karí. Z hmoty vypichujeme noky. Noky pečeme na rozehřátém másle 5 min. Necháme okapat a podáváme pokapané citrónovou šťávou se zbytkem rukoly.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat