600 g brambor, špetka soli, 400 g fazolových lusků, stroužek česneku, cibule, 500 g mrkve, 2 lžíce oleje, špetka pepře, několik lístků šalvěje, 100 ml zeleninového vývaru, 200 g sýra
Brambory omyjeme a vaříme 15 min. v osolené vodě. Fazole zbavíme špiček a stopek, omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme 10 min. ve slané vodě. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka. Slijeme brambory, oloupeme a nakrájíme na plátky. Scedíme fazole a necháme oschnout. Na oleji zesklovatíme česnek s cibulkou, přidáme brambory, fazole, mrkev, šalvěj a několik minut opékáme. Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat