petržel, dle chuti: mletý černý pepř a sůl, 1/4 ks celer, 3 mrkev, 100 g slanina, 500 g čočka, lžíce máslo, svazeček zelená nať, 6 lžic kečup
Přebranou a propláchnutou čočku namočíme přes noc do studené vody. Druhý den znovu propláchneme a uvaříme skoro doměkka. Zeleninu oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo a slaninu na něm zpěníme. Přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pak přidáme zeleninu a jen lehce osmažíme. Zeleninovou směs se slaninou přídáme k čočce a vaříme do změknutí. Čočku podle chuti opepříme, ochutíme kečupem, zelenými natěmi a nakonec osolíme. Takto upravenou čočku podáváme s uzeným masem, pečenou uzeninou a doplníme čerstvým salátem nebo sladkokyselou sterilovanou zeleninou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat