150 g suchého hrachu, 200 g celozrnného kuskusu, kousek másla, cibule, stroužek česneku, majoránka, Solčanka
Předem namočený hrách slijeme, propláchneme ho a zalijeme vodou novou. Uvaříme ho v tlakovém hrnci bez soli doměkka. Vaření trvá asi 45 minut.Zatímco se hrách vaří, kuskus nasypeme do misky a zalijeme vodou. Když je kuskus měkký, přimícháme k němu prolisovaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a Solčanku. Takto upravený kuskus rozložíme do máslem vymazaného pekáčku. Přidáme uvařený hrách, majoránku a vše dobře promícháme. Dáme krátce zapéci do trouby vyhřáté na 220 °C. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat