300 g bílých fazolí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 až 4 vejce uvařená natvrdo, 8 plátků anglické slaniny, 200 g pórku, 40 g sádla, sůl, mletý pepř
Přebrané fazole propláchněte několikrát vodou, zalijte studenou vodou a nechejte tři hodiny máčet. Potom je v téže vodě uvařte doměkka. Z plátků anglické slaniny odkrojte kůži, plátky stočte do ruliček, upevněte párátky, osmažte na sádle dochřupava, vyjměte je a uložte na teplé místo. Na tuku na malém plaménku osmažte očištěný, na proužky pokrájený pórek, měkký vyjměte, na tuku osmažte rajčatový protlak s přídavkem dvou lžic vody, potom přidejte fazole, 4 lžíce vývaru z fazolí, pepř, sůl a za stálého míchání krátce poduste. Fazole urovnejte do středu talířů, obložte slaninou s pórkem a ozdobte čtvrtkami čerstvě uvařených vajec.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat