zelená paprika, cibule, 3 řapíky celer, plechovka konzervované červené fazole, červená paprika, 2 stroužky česnek, kostka zeleninový vývar, lžička kmín, lžíce mletá sladká paprika, plechovka konzervovaná krájená rajčata, podle potřeby: voda na podlití
Červené konzervované fazole přelijeme z plechovky na cedník, propláchneme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Obě papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme najemno. Na pánvi zahřejeme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a pár minut restujeme. Poté přidáme fazole, papriky, celer, konzervovaná rajčata a důkladně promícháme. Dále ke směsi přidáme kmín, mletou sladkou papriku a do směsi rozdrobíme kostku zeleninového vývaru, promícháme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme zhruba 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou, aby se směs nepřipálila. Až jsou papriky měkké, je guláš hotový. Fazolový guláš servírujeme na talíře, ozdobíme mletou paprikou a podáváme s tmavým chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat