cibule, 2 lžíce olej, 40 g tuk, 2 stroužky česnek, 300 g čočka, 3 lžíce rajský protlak, podle chuti: kari koření, mletý černý pepř, ocet, cukr a sůl
příloha : 4 vejce
Přebranou a opranou čočku uvaříme. Nedáváme vody mnoho, aby se čočka nesloupla. Vodu nesolíme! Na tuku a oleji zpěníme cibuli a pokrájený česnek, přidáme rajčatový protlak a kari koření. Směs smícháme s uvařenou čočkou, osolíme, opepříme a dochutíme octem a špetkou cukru. Čočku v rajčatovém protlaku podáváme se sázenými vejci.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat