50 g tuk, 60 g vařená rebarbora, lžička zázvor, lžíce cukr písek, brambora velká, 750 ml voda, 60 g čočka, podle chuti: mletý pepř a sůl
Čočku přebereme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne odstát. Bramboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Druhý den ji propláchneme, dáme do čisté vody a přivedeme k varu. Přidáme kostičky brambory a vše hodinu vaříme. Měkkou čočku slijeme, prolisujeme, přidáme vařenou reveň, zázvor, pepř, cukr, sůl a dobře promícháme. Podáváme s chlebem a vařeným vejcem natvrdo.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat