2 balení (po 425 ml) bílých fazolí, 2 střední cibule, stroužek česneku, 4 lžíce vinného octa, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, celý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 8 malých rajčat, sklenička (156 ml) červných oliv, 0,5 svazečku bazalky
Fazole opláchneme na sítku a necháme okapat. Pak je dáme na misku. Oloupeme cibuli, nadrobno nakrájíme a přidáme k fazolím. Důkladně promícháme. Oloupeme česnek, prolisujeme nebo utřeme. Ocet, citronovou šťávu a utřený česnek promícháme, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Marinádu nalijeme na fazole s cibulkou a přikryté pokličkou necháme asi hodinu v chladnu uležet. Omyjeme rajčta, nakrájíme na tenká kolečka a ozdobně (po obvodu) jimi vyložíme talíře. Odpeckované olivy dáme odkapat a přimícháme k fazolím. Fazolový salát pečlivě rozložíme na rajčata. Rozložený salát můžeme zdobit bazalkou. K salátu chutná čerstvý žitný chleba.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat