300 g čočky, lžíce sádla, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky, lžíce octa, bobkový list, tymián, sůl, cibulka, slanina, chléb
Čočku přebereme, propláchneme, namočíme do menšího množství vody. Druhý den v této vodě vaříme čočku spolu s bobkovým listem a tymiánem. Luštěninu zatím nesolíme, aby dříve změkla. Když je měkká, přidám lžičku octa, osolíme a zahustíme zátřepkou z kysaného krému - tj. rozmíchaná mouka v kysaném krému. Pokrm podáváme se zpěněnou cibulkou na slanině, nebo se škvarky, uzeným apod. Jako přílohu tmavý chléb.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat