250 g čočky, 2 vejce, dle chuti: sůl a pepř mletý, 2 stroužky česneku, 4 lžíce škvarků, strouhaná houska
na obalení: dle potřeby: hladká mouka, vejce, dle potřeby: strouhanka, dle potřeby: olej na smažení
Čočku uvaříme doměkka, scedíme a umeleme společně se škvarkama (v případě, že se čočka rozvaří, stačí ji jen promíchat s nasekanými škvarky).Přidáme vejce, sůl, pepř, rozetřený česnek a strouhané housky tolik, aby vznikla tvárná hmota. Z ní děláme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme je dozlatova.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat