300 g bílých fazolí, 700 g cibule, 120 g oleje, mletá sladká paprika, pepř, sůl
Přebrané, několikrát propláchnuté fazole zalijte studenou vodou a nechejte máčet tři hodiny. Potom je v téže vodě uvařte téměř doměkka. Cibuli pokrájejte na kolečka, usmažte dozlatova na oleji, vmíchejte mletou papriku, pepř a sůl. Vařené fazole oceďte a rovnejte po vrstvách střídavě s cibulí do zapékací misky. Horní vrstva je z fazolí. Potraviny pokapte olejem, zalijte vývarem z fazolí a zapečte ve středně vyhřáté troubě. Podávejte v zapékací misce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat