lžíce citronová šťáva, kopr, lžička cukr, 2 lžíce tuk, 2 lžíce hladká mouka, 600 g fazolové lusky, 3 dl smetana, dle chuti: sůl
Fazolky zbavíme vláken a špiček, důkladně omyjeme a nakrájíme šikmo na kousky. Kopr opereme a nasekáme. Vodu osolíme, vložíme do ní fazolky a uvaříme je doměkka. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku. Přilijeme do ní vývar z fazolek a dobře provaříme, aby vznikla hladká omáčka. Tu pak ochutíme cukrem, citronovou šťávou, případně osolíme a přilijeme smetanu. Pak přidáme kopr a necháme zase chvilku povařit. Nakonec do omáčky vložíme fazolky. Omáčku necháme mírně přejít varem. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat