500 g čočky, 100 g cibule, 20 g hladké mouky, 20 g másla, 2 dcl šlehačky, ocet, sůl, trocha cukru, hořčice, uzené maso, chléb
Přebranou a v několika vodách vypranou čočku zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny máčet. Pak ji v téže vodě zvolna vaříme.Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme, přidáme hladkou mouku, mírně osmahneme a přidáme k okapané čočce. Rozmícháme, přidáme smetanu, trochu vývaru z čočky, ocet, cukr, sůl a dochutíme hořčicí. K čočce na smetaně podáváme uzené maso, opečený salám nebo klobásu a chléb.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat