olej na smažení , lžička mletý římský kmín, hrnek strouhanka, hrnek hrubá kukuřičná mouka, hrnek červená čočka, 4 jarní cibulky, 2 česnek, hrnek strouhaný čedar, cuketa
Čočku propláchneme, odstraníme nečistoty a zalijeme ji vodou. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut, až je čočka měkká. Scedíme ji a důkladně propláchneme studenou vodou. Jarní cibulku a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Polovinu čočky, česnek a jarní cibulky rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Přimícháme zbylou čočku, římský kmín, strouhanku, čedar a cuketu. Dobře promícháme. Navlhčenýma rukama děláme koule vždy z jedné lžíce hmoty a obalujeme je v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koule v něm usmažíme dozlatova. Na papírovém ubrousku je necháme čočkové koule okapat a podáváme horké.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat