300 g hrachu, mrkev, cibule, 3 brambory, 50 g sádla, pepř, sůl, mléko
Přebraný, propláchnutý hrách namočíme do studené vody, za 3 hodiny jej vsypeme do tlakového hrnce, přilijeme vodu, v níž byl namočený, přidáme mrkev a cibuli a uvaříme doměkka (asi 40 minut). Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, potom je společně se scezeným hráchem, cibulí a mrkví prolisujeme, rozšleháme s vařícím mlékem v hladkou kaši, kterou osolíme a opepříme. Při podání ji omastíme rozehřátým sádlem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat