5 g soli, 500 g zelených fazolků, 150 g slaniny, 4 kostky taveného sýra, pepř, rajčata
Zelené fazolky očistíme a nakrájíme je asi na 4 cm velké kousky. Uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Případně můžeme použít konzervované fazolky - 700 g ve sklenici, ze kterých slijeme tekutinu. Slaninu nakrájíme na kostičky, uškvaříme do zlatohnědého zbarvení, přidáme fazolky a za stálého promíchávání prohřejeme. Ihned přidáme 4 kostky taveného sýra a necháme jej rozpustit. Podle potřeby přisolíme. Podle chuti můžeme, ale nemusíme, opepřit bílým pepřem. Slaninové fazolky se sýrem a rajčaty servírujeme na dezertních talířcích obložené osminkami čerstvých rajčat. K této rychlé večeři podáváme chléb, podle chuti i celozrnné pečivo.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat