sůl, 500 g fazole, lžíce mletá sladká paprika, 3 stroužky česnek, 100 g máslo, 3 dl kysané mléko
Fazole si předem namočíme. V téže vodě je druhý den přivedeme k varu. Pak je slijeme, fazole zalijeme horkou čistou vodou a uvaříme doměkka. Scezený vývar nevyléváme. Můžeme jej použít třeba na polévku. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak jej rozmícháme v mléce. Rozehřejeme si troubu. V pekáčku rozehřejeme máslo. Přidáme papriku, fazole, vše osolíme a necháme lehce osmahnout. Pak fazole zalijeme mlékem s česnekem a promícháme. Fazole vložíme do předehřáté trouby a při 200 °C zapečeme. Upečené fazole s mlékem ihned podáváme. Podle chuti je můžeme zdobit strouhaným sýrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat