2 konzervy steril. fazolí, 2 cibule, 1 kg rajčat, 2 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce oliv. oleje, 2 bobkové listy, lžička oregana a tymiánu, 3 lžíce nasek. petržele, lžičku cukru, sůl a pepř, parmazánu
Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete. Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.Ještě rychleji čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat