100 g čočky, 0,5 lžičky soli, 3 stroužky česneku, 2 červené cibule, 100 g strouhanky, 100 g sýru čedar, malá cuketa, 2 karotky, 100 g kukuřičné mouky, lžíce soli, 0,5 lžičky kmínu, 80 g nakládaných cibulek, olej na smažení, 200 ml bílého jogurtu, nasekané bylinky (máta, meduňka, koriandr), svazek kudrnky
Doměkka uvařenou čočku scedíme a rozmixujeme. Utřeme česnek a 1 červenou cibuli nakrájíme najemno. Cuketu a 1 karotku nastrouháme. Zeleninu přidáme k čočce spolu se sýrem, strouhankou, kukuřičnou moukou, solí a kmínem. Promícháme tak, aby vznikla kompaktní hmota. Necháme ji asi 30 minut odstát. Z hmoty vytvoříme malé kuličky a usmažíme dozlatova. Osmažené kuličky pak napichujeme na špíz, střídavě s nakládanou cibulkou a na kousky nakrájenou karotkou. Špízky vložíme do pekáčku, podlijeme troškou oleje a krátce prohřejeme. Špízky podáváme s bylinkovou omáčkou, složené z osoleného jogurtu, nasekaných bylinek a nadrobno nakrájené cibule.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat