150 g drobnozrnné čočky, 150 g rýže, 60 g olivového oleje, 1/4 lžičky směsi koření (bazalka, muškátový oříšek, kari), 2 cibule, sůl, petrželová nať
Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Pak ji propláchneme a vaříme téměř doměkka. Na polovině oleje smažíme v kastrolu přebranou rýži 2-3 minuty. Přidáme čočku, koření, sůl, promícháme, urovnáme a opatrně zalijeme horkou vodou do výše 2 cm nad čočkou. Pod poklicí dusíme asi 20 minut, až se voda vydusí. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Rizoto na míse posypee osmaženou cibulkou a ozdobíme petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat