100 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 250 g zelené čočky, lžíce rozmarýnu, 2 lžíce oleje, cibule, 750 ml mas.vývaru, špetka soli, špetka pepře, lžička octa
Drobně pokrájenou slaninu opečeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Potom přidáme nemáčenou zelenou čočku a orestujeme. Přilijeme vývar a čočkovou směs vložíme do zapékací mísy a pokrm dusíme v troubě asi 1 hod. Podle potřeby občas zamícháme. Měkkou čočku ochutíme octem, olejem, osolíme a opepříme. Podáváme nejlépe s pečeným kuřecím nebo uzeným masem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat