konzerva fazolí /450 g /,3 lžíce olivového oleje, 0,5cibule na jemno nakrájené, 4 stroužky česneku, lžička semínek koriandru, 0,5 lžičky pomletého římského kmínu, 1/3-1 hrnku kuřecího vývaru se sníženým obsahem soli, dle chuti: sůl a pepř, lžíce čerstvého posekaného koriandru
Uschovat 1/3 fazolí a rozmačkat zbytek pomocí vidličky. Dát stranou.Na středním ohni rozehřát olej na pánvi, přidat cibuli a smažit ji do slabě hněda po 4 min., přidat česnek a dále smažit za stálého míchání, až je také zlatové barvy. Přidat koření a smažit asi po 1 min. Přidat rozmačkané fazole a polovinu vývaru. Sem tam zamíchat a vařit tak dlouho, až směs trochu zhoustne, asi 5 min. Přidat zbytek fazolí a něco vývaru. Vařit, až jsou fazole husté, asi 2 min. Ochutit solí a pepřem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat