200 g pohanky ( celá nebo lámanka), větší pórek, 3 mrkve, 1/4 bulvy cerel, malá cuketa ( nemusí být),dle chuti sůl, sojová a worčestrová omáčka, dle potřeby olej
Do hrnce dáme vařit asi 1,5l vody, osolíme, do vroucí vody vsypeme pohanku, vypneme, přiklopíme a necháme asi 20min nabobtnat.Mezi tím si nakrájíme pórek, na hrubém struhadle nastrouháme očištěnou mrkev,c erel a případně cuketu.Dáme na rozehřátý olej na pánev vše osmahnout cca 10 min.Na závěr zeleninovou směs zakapeme sojovou a worčestrovou omáčkou dle chuti. Pohanku scedíme a smícháme s ochucenopu zeleninovou směsí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat